recept Sichuan kip
Japanse recepten

Sichuan kip met rijstnoodels en boerenkool

Altijd al eens wat anders willen maken met je boerenkool naast stamppot boerenkool. Dit leuke recept geeft weer een hele andere beleving aan boerenkool. Dit noodles gerecht heeft veel Japanse invloeden en is relatief eenvoudig te maken. Het is helaas niet zo snel als een ander wok receptje, maar zeker de moeite waard. Wat betreft de kruiden in het recept. Furikake is een gedroogde mix van zeewier, sesamzaad, Katsuobushi, zout, en andere kruiden. Je kan het meestal vinden in de betere toko’s of online. Je kan ook andere Japanse kruidenmixen gebruiken als bijvoorbeeld de Japanse mix van Jonnie Boer.

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten

  • Bereidingstijd: 40 minuten

  • Personen: 2

Bereidingswijze

  1. Snij 2 lente ui in grove stukken en de gember in dunne plakken. Zet een pan met ruim water op het vuur en voeg hier de lente ui, gember, ster anijs, kombu, zout, Sichuan peperkorrels en soja saus aan toe en breng aan de kook en kook door voor ongeveer 10 min.
  2. Voeg de kip toe aan de pan met water en pocheer de kip voor 30 min tot deze gaar is.
  3. Breng ondertussen de boerenkool op smaak door de boerenkool samen het de suiker en sesamolie in een kom te mengen. Wrijf met je handen de olie door de boerenkool zodat deze mooi gaat glimmen. Voeg vervolgens de fijngesneden overgebleven lente ui toe. Breng de boerenkool verder op smaak met de rijst azijn en 2 el soja saus.
  4. Als de kip gaar is, vis de overige kruiden en ingrediënten uit het water. Kook vervolgens in dit water de rijst noodles in 6-8 min gaar.
  5. Meng de gekookte rijstnoedels met de boerenkool en breng op smaak met de furikake kruiden.
  6. Verdeel de noodles en boerenkool over 2 mooie kommen en snij de kip in kleine stukjes en verdeel het over de kommen. Maak het gerecht af met een beetje chili olie.

Ingredienten

  • 4 lente ui
  • 4 gram kombu
  • 4 cm gember
  • 2 ster anijs
  • 1 el Sichuan peperkorrels
  • 50 ml + 2 el soja saus
  • 1 tl zout
  • 3 kippendijen
  • 400 gram rijstnoedels
  • 2 tl sesamolie
  • 250 gram fijngesneden boerenkool
  • snufje suiker
  • 1 el rijstazijn
  • 1/2 el furikake kruiden (of andere Japanse kruidenmix)
  • chili olie