kimchi recept
Koreaanse recepten

Kimchi recept wat gewoon geweldig is

Dit kimchi recept is mijn absolute favoriet. Het is een recept dat komt uit het programma “Mind of a Chef” en heb dit zo goed mogelijk proberen na te maken. Het is niet het klassieke recept voor Kimchi aangezien in deze variant ananas zit in plaats van suiker. Verder lekker veel “stinkende” ingrediënten zoals vissaus en garnalenpasta en als laatste niet te vergeten Gochugaru, de typische Koreaanse rode chili vlokken. Kimchi is een bijgerecht dat eigenlijk overal wel bij past. Het heeft natuurlijk wel een hele heftige en bijzondere smaak en niet iedereen zal er van houden. Maar probeer het en hou even vol en je zult net zoals ik verslaaft raken aan dit geweldige spul. Bijkomend voordeel, je kan het super lang bewaren in de koelkast. Dus maak 1 pot voor de rest van het jaar als je de enige bent die het lust. Kimchi Party!!

Printen

Kimchi

Gang Bijgerecht
Keuken Koreaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uren
Totale tijd 2 uren 10 minuten
Personen 1 pot

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 2 uien
  • 4 cm gember
  • 2 plakken ananas
  • 2 el vissaus
  • 2 tl garnalenpasta
  • 2 tl rijstpoeder optioneel
  • 2 lente ui
  • 3 el Gochugaru Koreaanse rode chilivlokken
  • zout

Bereidingswijze

  1. Was en snij de Chinese kool in stukken van ongeveer 3 cm. Doe een laag in een ruime kom en strooi ruim zout erover. Doe hier vervolgens weer een laag kool op en bestrooi weer met zout. Herhaal dit tot de kool op is. Laat de kool vervolgens 2 uur staan.

  2. Voor de kruidenmix, snij 2 uien in grove stukken en doe ze in een keukenmachine

  3. Snij de ananas en schil de gember en snij in grove blokken en doe dit bij de ui. Maal alles tot een hele fijne pasta. 

  4. Voeg de vissaus, garnalenpasta, gochugaru en rijstpoeder en  toe aan het uien mengsel en meng alles goed door elkaar. Snij de lente ui in diagonale stukken en met dit door het kruidenmengsel en zet apart.

  5. Meng de kool stukken met de kruidenmengsel zodat elk blad bedekt is met het kruidenmengsel en stop het in een weckpot. Laat deze een aantal dagen buiten de koelkast staan zodat het fermentatieproces op gang kan komen. Daarna in de koelkast bewaren.

Tags: