Mexicaanse recepten

Mexicaanse Stoofpot met Kip

Mexicaanse stoofpot met kip heet eigenlijk heel anders. Tafelkleed viesmaker is de letterlijke vertaling van het gerecht. Door de rode saus vlekt dit natuurlijk heerlijk op het tafelkleed. Mancha manteles, zoals het gerecht eigenlijk heet wordt ook wel de zevende Mole genoemd. Mole is de kenmerkende saus die in de Mexicaanse keuken wordt gebruikt.

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten

  • Bereidingstijd: 1 uur

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Doe de kip in een stoofpan. Bak vervolgens de saucijzen in een koekenpan bruin. Doe deze vervolgens bij de kip in de pan samen met de gesneden ananas, banaan en apel.
  2. Voor de saus, meng de tomaten, knoflook, fijn gesneden ui, amandelen, chilipoeder, kaneel en kruidnagel tot een puree in de blender.
  3. Doe de puree in de pan waar zojuist de saucijzen in gebakken zijn en bak dit 5 min op onder constant roeren. Voeg vervolgens de kippen bouillon toe.
  4. Doe de saus bij de kip en saucijzen en laat dit 1 uur sudderen tot de kip gaar is.

Ingredienten

  • 2 kippendijen
  • 250 gram saucijzen
  • 125 gram ananas uit blik
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 1 el chilipoeder
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomaten
  • 125 gram geschaafde amandelen
  • 1/4 tl kaneel
  • 250 ml kippen bouillon
  • 1/8 tl kruidnagel