Thaise recepten

Thaise gebakken rijst

Gebakken rijst is een heerlijke afwisseling voor gekookte rijst. Ik maak dit meestal als ik rijst over heb van de vorige dag of ik kook de dag ervoor iets meer rijst. Verder is het heel simpel en kun je zelf nog variëren met verschillende kruiden. Dus de volgende keer iets meer rijst koken en de volgende dag lekker opbakken.

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten

  • Bereidingstijd: 10 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Snij de knoflook, ui en peper fijn.
  2. Snij de kip in blokjes / pel de garnalen (kies zelf welke varriant je maakt)
  3. Meng de vissaus, sojasaus en citroensap en zet appart. Snij de komkommer jullienne.
  4. Verwarm een wok op hoog vuur met wat olie tot de rook eraf komt. Wok vervolgens de ui, knoflook en peper kort aan.
  5. Voeg vervolgens de kip/garnalen toe en bak dit kort mee om vervolgens de rijst erbij toe doen.
  6. Gooi het ei erbij en roer goed door. Voeg vervolgens het mengsel van vissaus/sojasaus/citroensap toe en wok alles nog 1 min goed door.
  7. Verdeel de rijst over 4 mooie kommen en maak het gerecht af met wat komkommer en verse koriander.

Ingredienten

  • 350 gram gekookte rijst (koud)
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 300 gram kip of garnalen
  • 2 lente uien
  • 1/2 komkommer
  • 2 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 1 losgeklopt ei
  • handje vol verse koriander