Thaise recepten

Thaise groene curry pasta maken

Je kan curry pasta kant en klaar kopen in de winkel, maar leuker is natuurlijk om het zelf te maken. Het is eigenlijk heel makkelijk en je kan het 2 a 3 weken bewaren in de koelkast. Zo kan je er lekker meerdere keren van eten.

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten

  • Bereidingstijd: 10 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. roster de koriander en komijnzaadjes in een droge koekenpan voor ong 2 min.
  2. Maal ze fijn in een vijzel. Voeg vervolgens de fijn gesneden sjalot, knoflook, gember, pepers en citroengras toe en maal dit tot een pasta.
  3. Voeg nu de steeltjes van de koriander toe (snij ze eerst heel fijn) en vervolgens de verkruimelde limoenblaadjes, koriander blaadjes, vissaus. Maal dit tot een mooie pasta en breng op smaak met zout en peper.
  4. De curry pasta kan je direct gebruiken of enkele weken in de koelkast bewaren.

Ingredienten

  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 sjalotje
  • 4 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 groene pepers (of rode)
  • 1 fijn gesneden citroengras
  • handje vol verse koriander
  • 2 gedroogde limoenblaadjes (kaffir)
  • 1 el vissaus
  • zout & peper

Tags: