recept voor thaise sperziebonen
Thaise recepten

Thaise sperziebonen

De leukste recepten vind ik recepten waarbij je ingredienten combineert waar je niet direct op zou komen. Neem nu sperziebonen en pindakaas. Dit Thaise recept laat zien dat dit een geweldige combinatie is. Je wil nooit meer “gewoon” sperziebonen. Dit gerecht is een gegarandeerd succes bij de kids!

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten

  • Bereidingstijd: 10 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan water aan de kook en doe hier een goede snuf zout in.
  2. Dop de boontjes en doe ze bij het kokende water. Blancheer ze voor 2 a 3 min.
  3. Meng de pindakaas, bruine suiker, vissaus, sojasaus en witte wijn azijn door elkaar tot een mooie dikke dressing.
  4. Snij vervolgens de knoflook door midden en vervolgens in dunne plakjes.
  5. Giet de sperziebonen af. Zet een koekenpan op het vuur met wat olie en fruit hierin de knoflook tot het een mooie gouden kleur krijgt. Doe vervolgens de sperziebonen erbij.
  6. Doe de dressing bij de bonen en schep het goed om zodat alle bonen een laagje dressing hebben. Serveer de Thaise sperziebonen op een mooie schaal.

Ingredienten

  • 400 gram sperziebonen
  • 4 el pindakaas met stukjes
  • 2 el vissaus
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 tl witte wijn azijn
  • 3 tenen knoflook