Baba ganoush met granaatappelsiroop
Lekkere dipjes en sausjes, ik ben er gek op. Voornamelijk de hartige dipjes zijn favoriet. Heerlijk met Turks plat brood als voorafje of als snack tussendoor. Deze Baba Ganoush is extra lekker door de zoete granaatappelsiroop. Dit geeft het net dat beetje extra.
Baba Ganoush met granaatappelsiroop
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 2 aubergines
- sap van 1 citroen
- 2 el tahin
- 2 tenen knoflook
- 2 el fijngesneden peterselie
- 1 el fijngesneden munt
- 1 el granaatappelsiroop
- 2 el olijfolie
Cooking Directions
- Rooster de aubergines boven een open vlam tot ze zwartgeblakerd zijn en helemaal slap zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een bord.
- Snij de aubergines in de lengte doormidden en schep met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Gooi de schillen weg. Knijp het vocht uit het vruchtvlees en zet apart.
- Roer in een mooie kom de tahin los met het sap van de citroen. Pers vervolgens de knoflook erbij en doe 2/3 van de fijngesneden kruiden erbij.
- Prak de aubergines fijn met een vork tot een gladde substantie en doe dit bij de overige ingredienten in de kom.
- Roer de granaatappelsiroop door de baba ganoush en schenk als laatste de olijfolie over de baba ganoush en sprenkel de overige kruiden erover.