Bloemkool met kaas, pancetta en honing
Een twist op de klassieke bloemkool met kaas uit de oven. Dit kan wel als de luxe versie worden beschouwt. Echt comfort food als je het mij vraagt. Dus zeker het uitproberen waard volgens mij.
Bloemkool kaas met pancetta en honing
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 1 bloemkool
- 100 gram boter
- 40 gram bloem
- 500 ml melk
- 1 el Dijon mosterd
- 300 gram geraspte kaas (liefst cheddar of oude kaas)
- 3 plakken brioche brood in kruimels
- 20 plakken pancetta
- 2 el honing (of maple syrup)
- zout & peper
Cooking Directions
- Breng een grote pan met water aan de kook met een beetje zout. Kook de bloemkoolroosjes in 5 tot 6 min beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen in ijswater.
- Smelt de helft van de boter in een pannetje en doe vervolgens de bloem erbij. Roer dit tot een gladde pasta en bak nog even 1 a 2 min in het pannetje en blijf constant roeren.
- Doe vervolgens de melk beetje bij beetje erbij. Roer elke keer tot het weer glad is. Doe vervolgens de mosterd erbij en breng op smaak met zout en peper. Doe de helft van de kaas erbij en roer tot een gladde kaassaus.
- Giet de koude bloemkoolroosjes af en verdeel ze over een grote ovenschaal. Schenk de kaassaus erover en verdeel de resterende kaas over de bloemkool.
- Doe de schaal in de oven onder een hete grill voor 4 a 5 minuten tot de kaas goudgeel is en bubbelt.
- Smelt vervolgens de rest van de boter in een grote koekenpan en bak hierin de brioche kruimels tot ze goudbruin en krokant zijn. Doe ze in een kommetje en zet apart.
- Veeg de pan schoon met wat keukenpapier en bak hierin de plakken pancetta krokant. Haal de pan van het vuur en schenk de honing erover heen zodat alle plakken pancetta bedekt zijn door de honing.
- Verdeel de brioche kruimels over de bloemkool en leg de plakken pancetta erop. Schenk de rest van de honing erover en serveer.