Cha Gio | Vietnamese rolletjes
Kleine hapjes zijn altijd leuk om te maken. Daarnaast is het leuk om te serveren op een verjaardag of gewoon op een door de weekse avond. Cha Gio zijn gefrituurde Vietnamese rolletjes van rijstvellen gevuld met varkensgehakt en garnalen. Door ze te frituren wordt het heerlijk knapperig. Deze rolletjes zijn om te smullen!
Cha Gio
Prep Time: 40 minutes
Cook Time: 5 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 30 gram glasnoodles
- 180 gram varkensgehakt
- 60 gram fijngesneden garnalen
- 1 geraspte wortel
- 1 teen fijngesneden knoflook
- 1/4 tl peper
- 1 tl vissaus
- 1 klein ei
- 24 rijstvellen
Cooking Directions
- Week de noodles in 500 ml kokend water voor 30 min tot ze zacht zijn. Giet ze af en knip ze met een schaar in 2 cm grote stukjes.
- Meng de noodles met het varkensgehakt, fijngesneden garnalen, geraspte wortel, knoflook en peper in een ruime kom en doe hier de vissaus bij. Klop het ij los en doe de helft van het ei bij de rest van de ingredienten en meng alles goed door elkaar.
- Week een rijstvel in lauw warm water tot deze zacht is en dep het iets droog met wat keukenpapier of een theedoek. Leg 1 el vulling iets onder het midden van het rijstvel en vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol het rolletje op. Doe dit tot de vulling of de rijstvellen op zijn.
- Doe in een wok een goede hoeveelheid olie en breng op temperatuur. De olie is heet als een stukje brood erop blijft drijven als je het er in gooit.
- Frituur de rolletjes in 3 a 4 min rondom goudbruin. Doe een paar rolletjes per keer in de wok en laat ze vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.
- Serveer de Cha Gio met zoete chilisaus