Chinees geroerbakte kip met paprika

Een lekker snel roerbak recept. Dit pittige Chinese recept komt van Ching-He-Huang en komt oorspronkelijk uit Sichuan. Wokken is lekker snel en heel erg lekker. Zorg wel dat je alles klaar hebt staan voordat je begint. Alle ingredienten voor dit recept zijn te koop bij de Chinese toko. Altijd leuk om een bezoekje aan te brengen vind ik.
Gebakken pikante kip uit sichuan
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 1 eiwit
- 1 el maizena
- 150 gram kippendijen
- 2 tenen fijngehakte knoflook
- 2 1/2 cm geraspte verse gember
- 1 groene paprika in dunne repen gesneden
- 1 rode peper zonder zaadjes in dunne repen
- 1 tl chilibonenpasta
- 1 tl (gele)bonenpasta
- 1 el Shaoxing rijstwijn
- 1 tl lichte sojasaus
- zout & peper
Cooking Directions
- Roer in een kom het eiwit en maizena door elkaar. Snij de kip in reepjes en schep dit door de maizena. Bestrooi ze met zout en peper.
- Vul de wok met ruim olie (ongeveer 4 el). Laat de olie heet worden en roerbak de kip knapperig en goud bruin. Schep de kip in een schaal en schenk de olie uit de wok.
- Doe 1 el olie terug in de wok en roerbak de knoflook en gember een paar seconden. Doe de paprika en rode peper erbij met een klein scheutje water en laat de groenten garen.
- Doe de kip weer terug in de wok samen met de chilibonenpasta, gelebonenpasta, rijstwijn en sojasaus. Schep alles goed om zodat de kip goed is bedekt met de saus. Serveer direct met lekkere gestoomde witte rijst.