Chinees krokante rundvlees reepjes in Hunanstijl

Dit recept zal je verrassen door de combinatie van pittig en zoet. Het is het voorbeeld dat de Chinese keuken niet zwaar hoeft te zijn, maar ook heerlijk lichte recepten heeft. Heerlijk met witte rijst of als onderdeel van een grotere rijsttafel.
Chinees krokante rundvlees reepjes in Hunanstijl
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 450 gram rundvlees
- 3 el maizena
- 1 el sechuan peperkorels
- 1 el lichte sojasaus
- 2 el zoete chilisaus
- sap en rasp van 1/2 sinaasappel
- 1 krp Romeinse sla
- 1/2 komkommer
- 2 bosuien
- olie
Cooking Directions
- Snij het rundvlees in reepjes en doe er 3 el maizena bij. Schep alles goed rond zodat het vlees de maizena heeft opgenomen. Het vlees moet een mooi wit laagje hebben gekregen
- Vul een wok tot halverwege met olie en verhit tot 180C. Frituur het vlees in 2-3 porties in 4-5 min goud bruin en laat het op keukenpapier uitlekken.
- Giet de olie uit de wok en maak hem schoon met keukenpapier. Doe er 1 el olie terug in. Wok op hoog vuur de sechuan peper, sojasaus, chilisaus en sinaasappelsap en laat de saus licht indikken. Schep het vlees door de saus tot al het vlees een mooi glanzend laagje heeft.
- Snij de romeinse sla fijn en de komkommer in dunne plakjes.
- Serveer het vlees op een bedje van sla en plakjes komkommer. Garneer met fijn gesneden bosui en sinaasappelschil.