Chineese kip met oestersaus en pak soi
Even lekker snel een heerlijk gerecht op tafel zetten? De wok is je vriend in deze. Dit super snelle recept van Ching-He Huang is echt een aanrader. Hij is lekker mild van smaak en binnen 30 min staat alles op tafel. Zelfs de kinderen vinden dit lekker! Een tripje langs de toko is ook dit keer geen overbodige luxe.
Kip met oestersaus en pak soi
- 6 kippendijen
- 2 el maizena
- 120 ml groenten boillon
- 1 el oestersaus
- 1 el lichte sojasaus
- 1 tl Guilin chilisaus (of een zoete chilisaus)
- 1 el olie
- 3 cm gember (in dunne plakjes)
- 1 el Shaohsing rijstewijn
- 4 shiitakes
- 4 baby paksoi
- 2 lente uien
- zout & peper
-
Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm. Breng de kip op smaak met zout en peper. Doe 1 el maizena erbij en zorg er voor dat alle blokjes een wit laagje krijgen.
-
Voor de saus, meng de bouillon, oestersaus, lichte sojasaus en Guilin chilisaus.
-
Snij de shiitakes in kleine stukjes en snij het witte deel van de paksoi in plakjes van ongeveer 1 cm dikte. Laat de bladeren van de paksoi heel.
-
Verhit de olie in een wok en laat deze gloeiend heet worden. Doe de gember in de wok en wok voor enkele seconden. Doe vervolgens de kip erbij en bak dit een paar minuten. Doe vervolgens de rijstwijn erbij en wok voor ongeveer 30 seconden tot de kip een beetje gaat glanzen.
-
Doe de saus bij de kip en breng aan de kook. Doe vervolgens de shiitakes en de witte delen van de paksoi erbij en kook voor 1 min mee. Haal de wok van het vuur en roer de paksoi bladeren erdoor en de fijngesneden lente ui.
-
Serveer met gestoomde rijst.