Chinese omelet met gemarineerd varkensvlees
We kennen allemaal de gewonen omelet. Deze Chinese variant geeft een compleet nieuwe draai aan dit bekende gerecht. Door het gebruik van gember en heerlijke knapperige groenten en oestersaus wil je na het eten van deze omelet nooit meer terug naar de oude bekende.
Chinese omelette
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 10 eieren
- 2 tl vers gerapte gember
- 2 tenen knoflook
- 2 tl rijst azijn
- 2 varkenslapjes
- 2 tl chinees 5 kruiden poeder
- 1 tl hoisin saus
- 2 handen vol peultjes
- 75 gram tauge
- 6 bosuien in dunnen ringen
- 1 tl oestersaus
Cooking Directions
- Meng in een ruime kom de eieren met de gember, fijn geperste knoflook en rijst azijn en zet apart.
- kruid de varkensfilet lapjes met het Chinese 5 kruiden poeder en bak ze in een koekenpan in 5 min aan beide kanten bruin. Draai het vuur vervolgens laag en lak de filet lapjes met de hoisin saus zodat ze een mooi glimmende buitenkant krijgen. Let op dat de hoisin saus niet aanbrand. Haal vervolgens het vlees na 2 a 3 min uit de pan en snij het in dunne plakjes.
- Snij de peultjes diagonaal in dunne reepjes en verwijder de onderkant van de tauge.
- Zet een grote koekenpan op het vuur en door hier 1 el zonnebloem olie in. Als de olie warm is doe dan de helft van het ei mengsel in de pan en laat dit op middel hoog vuur stollen.
- Als het ei is gestold leg dan de helft van het varkensvlees, peultjes, tauge en bosui in het midden van de omelette. Vouw vervolgens de omelette dicht en leg op een mooi bord. Bak vervolgens de 2e omelette en herhaal deze stap.
- Druip om het af te maken wat oestersaus over de omeletten en serveer met gestoomde rijst