Couscous met merguezworstjes en harissa
Een heerlijk snel en makkelijk recept vol van smaak. Couscous is een van mijn favoriete ingredienten omdat het heerlijk smaak op kan nemen en heel makkelijk te maken is. Zorg bij het maken van dit recept wel voor goede merguezworstjes. Hoe beter ze zijn hoe lekkerder het is. Je vindt deze heerlijke worstjes bij de (islamitische)slager.
couscous met merguez
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 8 merquezworstjes
- 200 gram couscous
- 2 geroosterde paprika\'s
- 1 rode peper
- hand vol verse munt
- hand vol verse koriander
- 8 cherry tomatjes
- sap van 1/2 citroen
- 2 tl harrisa
Cooking Directions
- Doe de couscous in een ruime serveerschaal en schenk hier 225 ml kokend water op. Dek de schaal af met een groot bord en laat staan.
- Bak de merquezworstjes in een hete koekenpan met boter en olie goudbruin. Haal de worstjes uit de pan en laat rusten. Schenk een beetje water in de pan en maak van het bakvet een jus.
- Snij de paprika in stukjes en snij de munt, rode peper en koriander fijn.
- Roer de couscous los met een vork (of met je handen) en doe er de paprika, fijngesneden munt, rode peper en koriander bij en gehalveerde cherrytomaatjes. Breng de couscous op smaakt met citroensap, harrisa en de jus van de merguezworstjes.
- Serveer de couscous met de merguezworstjes