Duck Gyoza
Het aller aller lekkerste van de kaart bij Wagamama. Dit zijn bijna snoepjes. Zeker met de hoisinsaus erbij. Mocht je nu geen eend kunnen krijgen, dan kan je dit recept ook met varken of kip maken. Je kunt Gyoza’s bakken in de pan, stomen of frituren, net wat je lekker vindt.
Eend Gyoza\\\\\\\\
Prep Time: 40 minutes
Cook Time: 5 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 200 gram eend gehakt
- 100 gram bamboe scheuten
- 1 tl gember
- 1 teen knoflook
- 2 el fijn gesneden Chinese kool
- 12 gyoza velletjes
- 2 el hoisin saus
- 2 tl lichte soja saus
- 1 tl mirin
- zout & peper
Cooking Directions
- Knijp de knoflook fijn boven een schaal en raps de gember erbij. Snij de bamboescheuten heel fijn en meng dit samen met de Chinese kool bij de gember en knoflook.
- Voeg het gehakt toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met sojasaus, mirin en zout en peper. Laat het mengsel vervolgens minimaal 30 min in de koelkast staan om te marineren.
- Leg de Gyoza velletjes op een grote snijplak of bord en leg 1 tl van de vulling in het midden. Maak de buitenste rand nat met een beetje water en vouw het velletje dubbel en druk de randen goed aan zodat deze dicht zit. Herhaal dit tot alle velletjes of de vulling op is.
- Bak de gyoza in een pan met deksel in een beetje olie en water in 5 min gaar. Of frituur ze in hete olie (ong. 190C.) en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Serveer de Gyoza met hoisin saus.