Eigen Rendang maken

In het weekend heb je iets meer tijd om lekker in de keuken te staan. Het perfecte moment om een stoofgerecht te maken. Rendang is gestoofd gekruid rundvlees en komt uit de Indische keuken. Dit recept is de Molukse variant. Alle ingredienten kan je krijgen bij de Indische toko.
Rendang
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 1 hour, 50 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 400 gram rundvlees
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 6 kemirnoten
- 1 tl kurkuma
- 1 stengel citroengras
- 2 salam blaadjes
- 4 djeruk perut blaadjes
- 1 blokje kippen bouillon
- 2 dl water
- 500 ml kokosmelk
- sap van 1/2 citroen
- 3 el olie
Cooking Directions
- Snij het vlees in dobbelsteentjes.
- Snij de ui en rode peper fijn en wrijf in een vijzel fijn samen met de kemirnoten.
- Fruit de fijngewreven kruiden in 3 el olie in een ruime pan op middelhoog vuur samen met de kurkuma, salam en djeruk perut blaadjes en de stengel citroengras. Om te zorgen dat het citroengras meer smaak geeft kan je deze een beetje kneuzen.
- Als de kruiden zijn aangefruit, voeg dan het vlees toe samen met het water en het bouillonblokje. Kook vervolgens het vlees half gaar (ongeveer 5 a 10 min).
- Voeg de kokosmelk toe samen met het sap van de citroen en laat het geheel droogkoken op laag vuur tot de olie eruit komt. Serveer jouw rendang met lekkere gestoomde rijst.