Forel uit de oven met dille
Soms kan een hele vis best als een angstaanjagend iets gezien worden. Hoe moet je dat nu klaar maken. Eigenlijk is dat vrij simpel. Maak de vis goed schoon onder de kraan en dep ze mooi droog. Vervolgens kan je al aan de slag met heerlijke kruiden. Nu nog even in de oven en klaar! Aan de slag zou ik zeggen.
Forel uit de oven met dille
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 2 schoongemaakte forellen
- 2 citroenen
- 2 el olijfolie
- 1 bosje verse peterselie
- 1 bosje verse dille
- zout & peper
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Was de forellen, dep ze droog en snijd het vel aan beide kanten met een mes ongeveer 4x in zodat je mooie diagonale sneetjes in je vis hebt.
- Was de citroenen en rasp van 1 citroen de schil. Snijd de tweede citroen in plakjes. Houd twee pakjes achter voor de garnering.
- Wrijf de forellen in met 1 eetlepel olijfolie en kruid ze vanbinnen en vanbuiten met zout en peper. Vul elke vis dan met een paar takjes peterselie en dille en de plakjes citroen en leg ze in een ovenschaal.
- Giet de rest van de olijfolie over de gevulde vissen, bestrooi ze met de geraspte citroenschil en bak ze ongeveer 20 min in de oven.
- Leg de forellen op een bord en druppel het sap van de overgebleven citroen erover en serveer met een plakje citroen.