Fusilli pasta met worstjes
Een heerlijke snelle pasta. Dit gerecht doet mij denken aan de pasta die mijn vader altijd maakte. Simpel en lekker zoet. Dit kan niet anders dan een favoriet zijn bij de kids. Serveer de pasta met een lekkere groene salade voor de benodigde groenten.
fusilli met worstjes
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 4 worstjes van goede kwaliteit
- 1 grote rode ui
- 1 volle tl venkelzaad
- 4 gerookte rode paprika\'s uit een pot
- 4 takjes verse rozemarijn
- 4 tenen knoflook
- 320 gram fusilli
- 3 el dikke balsamicoazijn
- 350 gram passata
Cooking Directions
- Snij de worstjes in de lengte ongeveer driekwart in, klap ze open en wrijf ze in met 1 el olie. Leg ze in een hete gril of koekenpan en bak ze onder regelmatig draaien krokant en gaar.
- Pel en halveer de rode ui en hak de helften samen met het venkelzaad, de paprikas, de helft van de naaldjes rozemarijn en een snufje peper en zout in de keukenmachine fijn.
- Doe het mengsel met 1 el olie in de grote koekenpan en knijp er met een knoflookpers de ongepelde tenen knoflook bij en roer regelmatig.
- Kook de fusilli in een pan met ruim kokend water en een snuf zout in 8 a 10 min gaar.
- Doe de passata en balsamicoazijn bij het paprikamengsel.
- Hussel de resterende naaldjes rozemarijn met de worstjes door elkaar tot ze krokant zijn en et de pan van het vuur.
- Giet de pasta af en hou een beetje van het kookvocht apart. Doe de pasta samen met het beetje kookvocht bij de saus.
- Hak de worstjes in stukjes en verspreid de pasta over een mooie schaal en leg de worstjes er boven op. Maak het af met een beetje balsamicoazijn.