Gebraden kip met geroosterde groenten
Zondag is de dag om heerlijk in de keuken te staan en iets te maken dat eigenlijk alleen in het weekend kan. Zoals een kippetje braden. Niks is lekkerder eigenlijk. Lekker sappig vlees met een krokant velletje en heerlijke geroosterde groenten. je kan eindeloos variëren met kip. Dus schiet de keuken in en aan de slag!
Gebraden kip met geroosterde groenten
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 1 hour, 30 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 1 hele kip
- hand vol gemengde verse Italiaanse kruiden
- 1 citroen
- 200 gram zoete aardappel
- 200 gram wortelen
- 200 gram champignons
- halve bol knoflook
- 1 speklap
- 2 uien
- hand vol cherry tomaten
- 1 tl gerookt paprika poeder
- olijfolie
- zout & peper
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de zoete aardappel, wortelen en champignons in grove stukken en verdeel ze over een ruime ovenschaal.
- Pel de uien en snij ze in kwarten. Doe ze vervolgens bij de rest van de groenten in de schaal.
- Snij de speklap in kleine spekjes en verdeel ze samen met de cherry tomaten over de ovenschaal.
- Pel de knoflook en snij een grove stukken en verdeel over de ovenschaal. Sprenkel vervolgens wat olijfolie over de groenten en meng goed.
- Vul de kip met de verse kruiden en smeer de hele kip in met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en gerookt paprika poeder. Prik gaatjes in de citroen en doe deze als stopper achter in de kip zodat de kruiden blijven zitten.
- Leg de kip op de groenten en zet de schaal in een voorverwarmde oven voor minimaal 1 uur en 30 minuten tot de kip gaar is en het vlees van de botten valt. Mocht tijdens het braden de groentes aanbranden dan kan je een beetje water in de ovenschaal doen om dit te voorkomen.