Gebraden kip met kikkererwten

Een recept om echt mee uit te pakken. De heerlijke malse en sappige kip samen met de bijna romige kikkererwten. Schrik niet van de hoeveelheid knoflook in dit recept, door het in de oven te poffen gaat de scherpte eraf en smaakt het heerlijk zoet.
Begraden kip met kikkererwten
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 1 hour, 40 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 1 hele kip (2 kilo)
- 200 gram boter
- hand vol dragon
- 3 bollen knoflook
- 400 gram kikkererwten uit blik
- 2 rode pepers
- 3 takjes tijm
- 1 citroen (rasp)
- 3 el olijfolie
- zout & peper
Cooking Directions
- Doe wat zout en peper in de binnenkant van de kip
- Meng de boter met de dragon en smeer het onder de huid van de kip zodat hij helemaal bedekt is met de boter.
- Doe de kikkererwten in een kom en snij de rode peper zonder zaadjes in ringetjes en doe dit bij de kikkererwten. Doe hier de tijmblaadjes bij samen met de rasp van de citroen. Breng verder op smaak met zout, peper en wat olijfolie.
- Vul de kip met de kikkererwten en doe de hele citroen achterin zodat het de kip afsluit.
- Snij de bollen knoflook door de helft en leg ze met de opengesneden kant naar beneden in een braadslee.Leg vervolgens de kip op de knoflook.
- Besprenkel de kip met zout en wat olijfolie.
- Doe de kip in een voorverwarmde oven op 200C. voor 15 min. zodat de bovenkant mooi krokant wordt. Zet vervolgens de oven op 170C. en braad de kip in 1¼ - 1½ gaar.
- Haal de kip uit de oven en haal de citroen eruit. Schep de vulling eruit in een grote kom. Leg wat aluminiumfolie over de kip en laat deze 15 min rusten.
- Schep de knoflook uit de braadslee en pers ze fijn in een zeef. Druk met de achterkant van een lepel al het sap uit de knoflook in de kom met de kikkererwtenvulling. Snij de citroen door de midden en doe het sap bij de kikkererwten. Breng de vulling verder op smaak met zout, peper en een beetje olijfolie.
- Serveer de kip met de vulling samen met een lekker frisse groene salade.