Gepofte zoete aardappel met tomaten salsa en feta
Het poffen van aardappelen is heerlijk. Denk aan de gepofte aardappel met zure room en spekjes. Dit aten wij vroeger altijd in een restaurantje in Enschede. Maar voor deze variant hoef je de deur niet uit. Het heeft zelfs iets exotisch. Het zoete van de aardappel en het licht zure van de salsa combineert geweldig en het is echt een geweldig bijgerecht of het middelpunt van je maaltijd met een lekkere bijpassende salade.
gepofte zoete aardappel
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 45 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 4 zoete aardappelen
- 2 tomaten
- 1 kleine rode ui
- 1/2 tl chilivlokken
- 1 teen knoflook
- 100 gram feta
- handje vol peterselie
- peper & zout
- olijfolie
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 200 C. Boen de aardappelen goed schoon onder de kraan en prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Besprenkel ze met wat olijfolie en doe ze in een overschaal.
- Bak de aardappelen in 45 min gaar zodat ze lekker zacht van binnen zijn.
- Voor de salsa, snij de tomaten in kleine blokjes en snipper de rode ui en snij de knoflook fijn. Meng alles in een kom.
- Hak de peterselie fijn en doe dit bij de tomaten salsa. Breng de salsa verder op smaak met zout, peper en chilivlokken. Besprenkel de salsa met wat olijfolie en verkruimel de feta erover.
- Haal de zoete aardappelen uit de oven en snij ze voorzichtig open met een mes. Verdeel vervolgens de salsa over de 4 aardappelen.