Geroosterde paprika salade met sperziebonen
Groente als het middelpunt van het dinner. Dat is het idee van Yotam Ottolenghi. Dit recept is geen uitzondering. Door de paprika’s te roosteren krijgt het een zoete rokerige smaak mee die super is bij de kruiden en het frisse van de citroen. Smullen maar!
geroosterde paprika salade met sperziebonen
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 5 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 rode paprika\'s
- 280 gram sperziebonen
- 3 el olijfolie
- 50 gram kappertjes
- 3 tenen knoflook
- 1 tl komijnzaad
- 2 tl korianderzaad
- 4 fijngesneden lente ui
- 1 tl dragon
- 2 tl dille
- 2 tl peterselie
- rasp van 1 citroen
- zout & peper
Cooking Directions
- Rooster de paprika\'s boven een open vlam zodat ze helemaal zwart worden en laat ze afkoelen. Schraap vervolgens met een mes het zwarte velletje van de paprikas af en snij de boven en onderkant eraf. Snij de paprika vervolgens in dunne repen.
- Dop de boontjes en kook ze in 5 min beet gaar. Giet ze af en laat ze in koud water afkoelen.
- Meng de paprika en bonen in een mooie schaal en doe hier de rasp van 1 citroen bij samen met de dille, dragon, peterselie en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de olijfolie in een steelpannetje en knijp hier de knoflook met een knoflookpers boven uit. Fruit dit voor 15 seconden aan. Voeg vervolgens de komijnzaad en korianderzaad toe samen met de kappertjes. en fruit dit voor nog eens 20 seconden. Schenk vervolgens de olie met kruiden direct over de salade.
- Maak de salade af met fijngesneden lente ui.