Gevulde courgette met lamsgehakt
Dit recept kwam tot stand door eens goed in de koelkast te zoeken. Dit is soms erg leuk om te doen. Kijk wat je hebt en probeer hier iets lekker van te maken. Dit recept heeft een midden-oosters tintje door de munt, feta kaas en lamsgehakt
Gevulde courgette met lamsgehakt
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 35 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 grote courgettes
- 200 gram lamsgehakt
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl oregano
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 rode peper
- 100 gram feta kaas
- bosje verse munt
- 2 \'a 3 grote tomaten
- 1 teen knoflook
- hand vol geraspte kaas
Cooking Directions
- Snij de courgettes in de lengte doormidden en schep met een lepeltje het binnenste eruit. Bewaar dit, dit hebben we later nodig voor de vulling.
- Meng alle droge kruiden door elkaar (gemalen komijnzaad, gemalen mosterdzaad, paprika poeder, gemalen tijm en gemalen oregano). Doe het vlees in een koekenpan en strooi de kruiden eroverheen. Bak het gehakt vervolgens rul op hoog vuur.
- Voeg de fijngesneden rode peper toe aan het gehakt samen met het binnenste van de courgette. Bak dit nog 2 \'a 3 minuten mee met het gehakt.
- Draai het vuur laag en voeg 3/4 van de fijngesneden munt toe en kruimel de feta door het gehakt.
- Snij de tomaat in blokjes en verdeel dit over een ovenschaal. Sprenkel wat olijfolie erover en doe de knoflook er fijngeknepen bij samen met de overgebleven munt. Leg de uitgeholde courgettes op de tomaten en vul ze met het vleesmengsel.
- Rasp de kaas over de courgettes zodat ze allemaal mooi bedekt zijn.
- Bak de courgettes in een voorverwarmde oven op 180C. in 25 min af.