Glutenvrije spinazie ricotta rollade

Voor als je een keer wat gezonder wil eten en even geen trek hebt in vlees is dit een perfecte show stopper. Deze glutenvrije vegetarische rollade van pompoen, spinazie en ricotta is ongelofelijk lekker. Het maken ervan is niet al te ingewikkeld, maar neem er wel even de tijd voor.
Glutenvrije spinazie ricotta rollade
Prep Time: 45 minutes
Cook Time: 1 hour
Yield: 6
Ingredients
- 1 kilo fles pompoen
- 1 tl chiliflokken
- 2 tenen knoflook
- 60 gram geschaafde amandelen
- 1 tl venkelzaad
- 6 eieren
- 80 gram parmezaanse kaas
- 60 gram kokosmeel
- 1/2 tl nootmuskaat
- 300 gram spinazie
- 100 gram verkruimelde geitenkaas
- 150 gram ricotta
- 1 citroen
- 1 rode peper
- zout & peper
- olijfolie
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 190 C.
- Snij de pompoen door midden en schep de pitten en en vruchtvlees eruit. Snij de pompoen vervolgens in grove stukken van ongeveer 3 cm. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Doe de pompoen in een grote braadslee of ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie overheen samen met de chili vlokken, zout en peper en hussel alles goed door elkaar zodat de pompoen lekker gekruid is. Kneus de knoflook tenen en doe ze bij de pompoen. Zet de pompoen in de oven voor 45 min tot de pompoen mooi zacht is.
- Doe de amandelen samen met het venkelzaad en een beetje zout in een koekenpan en rooster de amandelen tot ze mooi goud bruin zijn. Maal de amandelen vervolgens fijn in een vijzel.
- Haal de pompoen uit de oven en haal de schil eraf. Doe de stukken pompoen in een keukenmachine en knijp de knoflook uit de schil bij de pompoenen maal alles tot een zachte puree.
- Splits de eieren in twee ruime kommen. Rasp de parmezaanse kaas bij de eierdooiers en doe de pompoen puree, kokos meel en nootmuskaat erbij en meng alles tot een gladde puree.
- Klop het ei wit stijf tot zachte pieken en vouw het voorzichtig in de pompoen puree. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het pompoen mengsel egaal over de bakplaat. Bak de pompoen puree in 15 min af.
- Wok de gewassen spinazie in wat olijfolie tot deze geslonken is en knijp zo veel mogelijk vocht eruit. Snij de spinazie fijn en laat afkoelen.
- Verkruimel de geitenkaas in een kom en doe hier de ricotta, sap en rasp van 1 citroen, fijngesneden rode peper en wat zout en peper bij en roer goed door.
- Leg een extra vel bakpapier op het aanrecht en leg de pompoen plak erop. Haal vervolgens het bovenste bakpapier eraf. Verdeel de ricotta over de pompoen en laat 2 cm vrij aan de lange zijden.
- Verdeel vervolgens de spinazie en de amandelen erover. Rol vervolgens met behulp van het bakpapier de rollade op. Snij de rollade in mooie plakken en serveer direct.