Groene asperge risotto met munt en citroen
Smeuïge risotto met de frisse smaak van citroen, munt en asperges. Wees voorbereid op een heerlijke maaltijd. Dit is een recept dat perfect past bij het weer van nu. Het is even wat werk om de risotto goed klaar te maken, maar het is het roeren waard! Met dit recept verras je iedereen.
Risotto met groene asperges citroen en munt
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 320 gram risottorijst
- 2 glazen witte wijn
- 1 grote ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 bosje groene asperges
- 1,5 liter kip/groente bouillon
- hand vol verse munt
- rasp van 1 citroen
- 2 klontjes boter
- 100 gram Parmezaanse kaas
Cooking Directions
- Snij de ui en bleekselderij fijn en fruit voor 5 a 10 min aan in een ruime pan met een scheut olijfolie op een laag vuur.
- Als de uien en bleekselderij zacht en glazig zijn voeg dan de rijst toe en draai het vuur middel hoog. Bak voor enkele minuten de rijst mee. Schenk vervolgens de wijn erbij en blijf de rijst goed doorroeren.
- Draai het vuur helemaal laag en schep een soeplepel bouillon bij de rijst. Blijf de rijst goed doorroeren tot de bouillon is opgenomen, doe er dan weer een lepel bouillon bij en herhaal dit proces tot alle bouillon op is. Dit duurt ongeveer 20 min.
- Snij de onderkant van de asperges en schil de houterige buitenkant er af met een dunschiller. Snij de asperges vervolgens in kleine stukjes, maar laat de topjes heel.
- Doe de asperges (zonder de asperge topjes) halverwege het maken van de risotto bij de rijst. en vervolg met het opschenken van bouillon zoals beschreven in de vorige stap.
- Voeg als de rijst alle bouillon heeft opgenomen de citroenrasp toe samen met de boter en Parmezaanse kaas. Schep alles goed door elkaar en doe een deksel op de pan en draai het vuur uit. Laat de risotto 5 min staan.
- Doe als laatste de fijn gesneden verse munt bij de risotto en serveer direct.