Hamburger broodjes bakken

Een goede hamburger heeft een goed broodje. Je kunt vrij simpel zelf hamburger broodjes maken en ze zijn goed te bewaren. Een goed broodje is zacht en toch stevig en zorgt dat jouw hamburger helemaal perfect wordt. Maak in het weekend een heel aantal en gebruik ze als je ze nodig hebt.
hamburger broodjes
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 12
Ingredients
- 300 ml warme melk
- 2 el gist
- 2 el suiker
- 75 gram gesmolten boter
- 425 gram bloem
- 1 tl zout
- 2 eieren
- sesamzaadjes
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 220 C. Meng de gist met de warme melk en laat voor 15 min staan.
- Meng in een ruime kom de melk met gist, boter, suiker en 1 ei goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem en het zout toe en meng dit tot het een deeg wordt. Kneed het deeg vervolgens voor 5 a 7 min goed door tot het elastisch is.
- Verdeel het deeg in 12 bolletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de balletjes ongeveer 5 cm uit elkaar liggen. Als alle balletjes op de bakplaat liggen bedek ze dan met wat folie en laat ze 10 a 20 min rijzen.
- Klop 1 ei met wat water los en bestrijk de broodjes met het ei mengsel en bestrooi de broodjes met wat sesamzaadjes.
- Bak de broodjes in 10 a 12 min af tot ze goudbruin zijn. Je kan de broodjes vervolgens in een ziplock zakje in de vriezer bewaren.