Heerlijke Gado Gado

Gado Gado is een Indonesisch salade recept met knapperige groenten en een heerlijke dressing van pinda’s. Het is eigenlijk vrij makkelijk zelf te maken en als je de dressing pas op je bord erover doet kan je de salade ook de volgende dag nog prima eten als lunch of diner. Wat mij betreft een perfect recept voor de zomer. Een lekkere frisse maaltijdsalde
Gado Gado
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 gesnipperde sjalotten
- 2 geperste tenen knoflook
- 3 el olie
- 1 fijngesneden rode peper
- sap van 2 limoenen
- 225 gram pindakaas met stukjes
- 250 ml kokosmelk
- 200 gram sperziebonen
- 1/2 komkommer
- 1 rode paprika
- 250 gram tempe of stevige tofoe
- 200 gram tauge
- 2 kropjes little gem sla
- 2 hardgekookte eieren
- handje vol fijngesneden koriander
Cooking Directions
- Fruit de sjalotten en knoflook 2-3 min in 1 el olie zacht, maar nog niet bruin.
- Voeg de rode peper, limoensap, pindakaas en kokosmelk toe en verwarm alles onder voortdurend roeren 2-3 min en laat afkoelen.
- Snijd de sperziebonen in stukjes en blancheer ze 2 min in kokend water. Giet ze af en spoel ze af onder koud water.
- Snijd de komkommer in de langte doormidden en snijd de helften in schuine plakjes. Haal de zaadjes uit de paprika en snijd deze in reepjes.
- Verhit de resteren olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes tempe rondom bruin. Laat ze vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Schep de sperziebonen, komkommer, paprika, tauge en sla door elkaar in een grote schaal. Verdeel de gebakken tempe en hardgekookte eieren over de salade.
- Sprenkel de dressing van pindakaas over de salade en strooi de koriander er over.