Heerlijke Pandan cake maken
Pandan cake ook wel bekend als spons cake is een heerlijk hartige cake. Het is een van die dingen waar ik niet vanaf kan blijven als het op tafel staat. Het recept is niet heel ingewikkeld, maar je moet wel de eiwitten goed stijf opkloppen, anders komt je cake niet mooi omhoog tijdens het bakken. De speciale bakvorm en het pandan aroma zijn over het algemeen te koop bij de betere toko’s.
pandan cake
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 1 hour, 10 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 6 ei geel
- 80 gram kristal suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 ml kokosroom
- 120 gram bloem
- 30 gram maizena
- 1 tl bakpoeder
- 1 1/2 el kokospoeder
- 80 gram olie
- 2 el pandan aroma
- 6 ei wit
- scheutje citroensap
- 80 gram poedersuiker
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Meng het ei geel, kristalsuiker, vanillesuiker, kokosroom, bloem, bakpoeder, maizena, kokospoeder en olie goed door elkaar tot het een mooi egaal beslag wordt. Breng het vervolgens op kleur met de pandan aroma. Het mag behoorlijk groen worden.
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten samen met de poedersuiker en citroensap stijf. Klopt net zolang tot je mooie stevige pieken krijgt.
- Vouw vervolgens de eiwitten door het groene beslag en meng voorzichtig door elkaar.
- Schenk het cake beslag in een chiffon cake vorm (vet deze niet in!).
- Bak de cake in het midden van de oven in 1 uur af.
- Zet de oven uit en zet de cake op de kop terug in de oven voor 10 min.
- Haal de cake uit de oven en laat 30min afkoelen.