Home made focaccia
Het is super leuk om zelf brood te bakken. Het geeft mij altijd heel veel voldoening. Een heerlijk brood is focaccia. Luchtig en lekker van smaak door het toevoegen van kruiden en andere ingredienten. Je kan heel veel verschillende soorten maken. Denk aan focaccia met tomaat, rozemarijn, uien ringen of knoflook. Dit is het recept voor focaccia met rozemarijn en zeezout, maar ook voor alle andere smaken kan je perfect uit de voeten met dit recept.
Focaccia met rozemarijn en zeezout
Prep Time: 1 hour, 50 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 500 gram bloem
- 7 gram gedroogd gist
- 2 tl zout
- 300 ml lauwwarm water
- 4 el olijfolie
- 1 groot takje rozemarijn
- 1 el grof zeezout (om te bestrooien)
Cooking Directions
- Meng het gist me een beetje lauwwarm water tot het is opgelost.
- Meng in een grote mengkom de bloem, zout samen met het gist de rest van het water en 2 1/2 el olijfolie en roer dit met een houten lepel tot het niet meer plakt. Kneed het deeg vervolgens met je handen voor ongeveer 10 min tot een mooie bal. Het deeg moet zacht zijn, maar als het echt plakt doe je er wat bloem bij. Het deeg is klaar wanneer het terugveert als je het iets indrukt.
- Doe het deeg in een met olie ingevette kom en dek het af met plasticfolie en laat het op een warme en tochtvrije plaats voor 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Schuif het deeg voorzichtig op een met olie ingevette bakplaat. Druk met je vingers voorzichtig kuiltjes in het deeg. Sprenkel olijfolie erover en verdeel de blaadjes rozemarijn over het brood.
- Verwarm de oven voor op 220 C. Laat het deeg voor nog eens 30-40 min op een warme tochtvrije plaatst rijzen. Druk vervolgens weer voorzichtig kuiltjes in het deeg en sprenkel weer wat olijfolie erover. Strooi het zeezout over het brood.
- Bak het brood in 15 a 20 min goudbruin. Laat het brood op een rooster afkoelen.