Home made Hamburgers
Je kan er bijna niet aan ontkomen, alle burger restaurantjes. Heerlijk, maar natuurlijk niet te vaak. Wat ook heel leuk is, is om zelf burgers te maken. Om echt lekkere burgers te krijgen heb je goede ingredienten nodig. Dit zorgt voor heerlijke smaakvolle burgers zoals bij de burgerbars!
Home made Hamburgers
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 6 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 4 zachte bolletjes
- 500 gram gehakte biefstuk
- Saus 1
- 2 uien
- 30 ml passata
- 5 gram provençaalse kruiden
- 1/2 tl olijfolie
- 1 mespunt zout
- 1 mespunt peper
- Saus 2
- 4 grote zoete augurken
- 3 el mayonaise
- 1 tl honing
- 1/2 tl mosterd
- 1/2 krop ijsbergsla
Cooking Directions
- Voor saus 1, snij de uien in blokjes. Verdeel de uien over 2 gelijke stapeltjes. Fruit de helft van de uien in de olijfolie glazig en voeg de passata en provençaalse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voor saus 2, snij de augurken in kleine blokjes en roer dit met de andere helft van de uien door de mayonaise. Meng hier vervolgens de honing en mosterd door en zet het in de koelkast.
- Maak 4 burgers van het biefstuk gehakt en bestrooi de burgers met grof zout. Bak de burgers in een hete koekenpan op hoog vuur in 3 min per kant zodat ze nog half rauw zijn.
- Snij de broodjes horizontaal door en rooster ze 2 min onder de ovengril. Snij de halve krop sla in 4 plakken.
- Bestrijk de onderste en bovenste helft van de broodjes met de mayonaise mosterd saus en leg op de onderste de burgers en ijsbergsla. Schep er vervolgens wat tomatensaus over. Maak de burger af door de bovenste broodhelft erop te doen.