Indiase Zalmcurry met tomaat en limoen
Je eigen curries maken is ontzetten leuk en geeft mij altijd erg veel voldoening. Het is namelijk heel makkelijke en ook best snel. Het enige dat je nodig hebt zijn wat basis ingredienten die in elke curry voorkomen. Zoals korianderzaad, komijnzaad, kurkuma en kerrieblaadjes. Deze heerlijke zalmcurry heeft het allemaal! Ga dus lekker aan de slag en wat je niet op krijgt kan je gewoon de volgende dag opwarmen.
Zalmcurry met tomaat en limoen
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 el olijfolie
- 1 grote witte ui
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl geelwortel poeder (kurkuma)
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 blik a 400 gram tomatenblokjes
- 15 kerrieblaadjes
- 2 1/2 dl kippen bouillon
- 1 tl suiker
- sap van 1 limoen
- 500 gram zalmfilet zonder vel
- Voor erbij
- hand vol koriander
- 1 witte ui in dunne plakken
- 320 gram gestoomde basmati rijst
Cooking Directions
- Verhit de olijfolie in een ruime pan. Snij de ui fijn en fruit deze in de pan op middel hoog vuur tot deze zacht is.
- Rooster het korianderzaad en komijnzaad in een droge pan en maal ze fijn in een vijzel. (je kan ook voorgemalen kruiden gebruiken)
- Voeg de gemalen korianderzaad en komijnzaad samen met de kurkuma toe aan de ui en bak nog voor 2 min mee.
- Doe de cayennepeper, tomaten en kerrieblaadjes samen met 1 tl suiker in de pan en voeg de bouillon toe. laat de saus onder regelmatig roeren 10 min zachtjes koken. Roer vervolgens de limoensap door de saus en laat hem 1-2 min pruttelen.
- Snijd de zalm in blokjes van 3 cm. Doe ze in de pan en laat ze 2-3 min garen in de saus. Haal de pan van het vuur en laat de vis nog 5 min doorgaren in de hete saus. Breng de curry op smaak met zout en peper.
- Serveer je Indiase zalmcurry met gestoomde basmati rijst, verse korianderblaadjes en witte uienringen.