Jerk chicken voor de BBQ

Jerk is een Caribische marinade voor bij vlees. Het is flink pittig en kruidig van smaak. Ik hou er echt van. Het is heel uniek door het gebruik van madame jeanette pepers. Pas op met het gebruik hiervan want deze zijn vele malen scherper dan rode peper.
Jerk Chicken
Prep Time: 3 hours
Cook Time: 10 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 5 lente uitjes
- duimgrote stuk gember
- 3 tenen knoflook
- 1/2 ui
- 2 madame jeanette (zonder zaadjes)
- 1 el tijmblaadjes
- sap van 1 limoen
- 2 el sojasaus
- 2 el zonnebloem olie
- 3 el bruine suiker
- 1 el allspice
- 12 kip drumsticks
Cooking Directions
- Meng alle ingredienten voor de marinade in een keukenmachine. Voeg hier een snufje zout aan toe. Als het niet goed wil mengen roer dan af en toe alles om, om vervolgens weer de keukenmachine aan te zetten. Voeg geen water toe om het makkelijker te laten mengen. We willen namelijk een mooie dikke pasta creeren.
- Wrijf de marinade over de drumsticks. Zorg ervoor dat ze allemaal helemaal in de marina zitten. Zet het vervolgens in de koelkast. Het liefst laat je het daar 1 nacht in staan.
- Stook de barbecue hoog op. Het liefst wil je de jerk poten meer roken door wat houtsnippers op de barbecue te doen. Grill/rook de kip in ongeveer 30 min gaar. Mocht je het in de oven willen klaarmaken warm de oven dan op tot 180C. Doe de kippenpoten in een braadslee met de halve limoenen en bak in 45min gaar.