https://moedersrecepten.nl
  • Homepage
  • Recepten
  • Veel gestelde vragen (FAQ)
  • Homepage
  • Recepten
  • Veel gestelde vragen (FAQ)
  • Home
  • Kip Katsu Curry

Kip Katsu Curry

Geplaatst op apr 8th, 2018
Door Arne
Categorieën
Niet gecategoriseerd
recept katsu curry

Kip Katsu curry is het Japanse comfort food recept wat groot is geworden in Nederland bij de verschillende Wagamama restaurants. Een heerlijke milde curry vol van smaak met knapperige kip. Een combinatie die natuurlijk geweldig is! Alles met knapperige kip is heerlijk. Er zijn verschillende manieren om de currysaus te maken, dit is een simpele variant waarbij het niet nodig is om de saus nog met een staafmixer glad te maken.

Dit recept is ook erg geschikt voor kinderen omdat het lekker mild is van smaak. Al met al een echte topper! Mocht je niet veel tijd hebben, maak dan heel veen van de saus in 1x en vries een deel in voor een volgende keer.

Kip katsu curry

Voor de saus

  • 3 el olie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 wortel (in grove stukken)
  • 5 tenen knoflook (geplet)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el mild currypoeder
  • 1 el bloem
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1/2 tl garam marsala
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 1 el sojasaus

Voor de kip

  • 2 kipfilet
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 2 el bloem
  • 250 gram panko
  • 2 lente ui (fijngesneden)
  1. Doe de olie in een ruime pan en bak de uien en wortel samen het de laurierblaadjes 5-8 min tot deze mooi glazig en een beetje zacht zijn. 

  2. Voeg vervolgens de knoflook, curry poeder en bloem toe en roer alles goed door. Schenk beetje voor beetje de kippenbouillon erbij tot het een mooie gladde saus wordt. Laat de currysaus op middel hoog vuur voor ongeveer 15 min inkoken.

  3. Sla de kipfilet tussen 2 vellen bakpapier tot ongeveer 1 cm dikte. Haal ze vervolgens door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko tot ze mooi gepaneerd zijn.

  4. Zet een koekenpan op hoog vuur en doe hier ruim olie in. Bak de kipfilet 5-8 min per kant tot deze rondom mooi bruin en knapperig is.

  5. Maak de saus af met bruine suiker, garam marsala en sojasaus. Roer alles goed door en zeef alle grove stukken uit de saus. Houd de gladde saus warm.

  6. Als de kip gebakken is, snij deze in stukken en serveer met gestoomde sushi rijst en een flink soeplepel van de curry saus en maak het helemaal af met fijngesneden lente ui

Arne

Ik hou van koken en het uitproberen van allerlei keukens en recepten. Hoe authentieker, hoe beter! Zelf deeg kneden, je eigen boemboes of pesto’s maken – dat zijn de details die elk gerecht net dat beetje extra geven. Het smaakt niet alleen lekkerder, maar maakt het koken ook veel leuker!

Welkom op Moedersrecepten

Hi! Welkom op mijn recepten website. Dit is mijn eigen receptenboek met al het lekkers dat ik maak. Ik hou van het ontdekken van nieuwe smaken uit verschillende culturen en wil het liefst alles zelf maken, van deeg tot pesto's en curry pasta's. Hopelijk vind je de recepten leuk en vooral lekker

Heel veel kookplezier.
Arne

Keukens

Amerikaans

Amerikaans

Chinees

Chinees

Frans

Frans

Grieks

Grieks

Indiaas

Indiaas

Indonesisch

Indonesisch

Italiaans

Italiaans

Japans

Japans

Marokkaans

Marokkaans

Mexicaans

Mexicaans

Nederlands

Nederlands

Turks

Turks

Vietnamees

Vietnamees