Kippenvleugeltjes met gember
Een heerlijk simpel gerecht met een oosters tintje. Deze kippenvleugeltjes zijn heerlijk zoet en fris. Ik eet hier letterlijk mijn vingers bij op. Het is erg leuk om voor een feestje klaar te maken. Lekker kluiven met ze allen en het ziet er nog prachtig uit ook.
Kippenvleugeltjes met gember
Prep Time: 1 hour, 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 12 kippenvleugeltjes
- 2 tenen knoflook
- 2,5 cm gember
- 2 el donkere sojasaus
- 4 limoenen
- 1 el honing
- 1 tl chilisaus
- 2 tl sesamolie
Cooking Directions
- Vermeng de fijn geperste knoflook met de gember, sojasaus, limoensap van 2 limoenen, honing, chilisaus en sesamolie in een kommetje.
- Doe de kippenvleugeltjes in een grote schaal en schep de marinade mix er over heen. Dek het af en laat de kippenvleugeltjes enkele uren of tot de volgende dag marineren.
- Verwarm de grill voor op de heetste stand. Leg in een bakblik een stuk aluminiumfolie en doe hier de kippenvleugeltjes in. Grill de vleugeltjes in 12-15 min. Bedruip ze regelmatig met de marinade.
- Serveer de kippenvleugeltjes met partjes limoen.