Kipsate met lekker veel kruiden
Kipsate. De klassieker in elk eetcafe in Nederland, maar eigenlijk is het vrij simpel zelf te maken. Ik heb met dit recept geprobeerd zo dicht mogelijk bij de sate in het eetcafe te komen. Zoet en sappig. Je hebt helaas weer allemaal rare ingredienten nodig zoals Laos en Asam water, maar het is het echt waard. Weer een goede reden om de toko binnen te lopen.
kipsate
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 kipfilets
- 2 el ketjap
- 1 teen knoflook
- 1/2 tl laos poeder
- 1/2 tl garnalenpasta
- 1 el asamwater
- 1 el rietsuiker
- 1/2 bouilontablet
Cooking Directions
- Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 1,5 a 2 cm en doe ze in een ruime schaal.
- Pers de knoflook uit boven de kip en doe de garnalenpasta, asam water, ketjap, rietsuiker, laos en bouillon tablet erbij. Laat dit vervolgens een marineren (het liefst zo lang mogelijk).
- Rijg de kip aan sate prikkers of een mooie spies. Bak de sate vervolgens eerst op hoog vuur zodat de buitenkant mooi bruin en krokant is. Vervolgens op laag vuur om de kip door te garen. Dit duurt ongeveer 10 min.
- Serveer je kipsate met lekkere sate saus en een beetje gebakken uitjes.