Knaller van een Tonijn Nicoise
De naam zegt het al, een knaller. Voornamelijk de dressing van deze salade is echt geweldig. Hier kan je mij echt voor wakker maken. Elke keer dat ik deze salade maak wordt de schaal helemaal leeg geschraapt om elk laatste druppeltje dressing op te maken.
Salade Nicoise
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 1 krop gem sla
- 100 gram sperziebonen
- 4 kleine aardappelen
- 6 cherrytomaten
- handje vol gemengde olijven
- 2 eieren
- 1 blikje tonijn op zonnebloemolie
- 1 el Dijon mosterd
- 1 el kappertjes
- 3 ansjovis
- 3 el rode wijn azijn
- 2 el olijfolie
- handje vol peterselie
- peper
Cooking Directions
- Doe de mosterd in een vijzel samen met de kappertjes en de ansjovis en maal alles tot een pasta. Doe hier vervolgens de rode wijn azijn, olijfolie en peper bij. Snij de peterselie fijn en meng het door de dressing.
- Kook de aardappelen in ruim water met zout voor 10 min. Doe er de laatste 5 min de sperziebonen gedopt bij.
- Doe de eieren in koud water en breng aan de kook. Kook de eieren vervolgens in 4 min gaar en leg ze vervolgens in koud water om het kookproces te stoppen.
- Giet de aardappelen en sperziebonen af. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
- Doe een beetje van de dressing onderin een saladeschaal en doe er de grof gesneden sla bij. Doe de sperziebonen erbij. Snij de aardappelen en de eieren in kwarten en doe dit bij de salade.
- Giet de tonijn af en verdeel dit over de schaal. Halveer de tomaten en doe deze samen met de olijven erbij.
- Maak de salade af met de rest van de dressing en serveer met vers stokbrood.