Koreaanse kip met rijstpannenkoeken
Altijd al eens Koreaans willen koken. Dit recept is geweldig lekker en niet al te ingewikkeld om te maken. Natuurlijk is een tripje naar een goede Toko weer noodzakelijk, maar dat ben je onderhand van mij gewend. Handige tip, je kan veel producten gewoon online bestellen, hoef je niet de deur uit. Ga lekker aan de slag met deze nieuwe smaken.
Koreaanse kip met knapperige rijst
Prep Time: 40 minutes
Cook Time: 30 minutes
Yield: 4
Ingredients
- Voor de saus
- 1/2 ui
- 4 tenen knoflook
- 2 cm geraspte gember
- 2 el gochujang (koreaanse peperpasta)
- 2 el lichte sojasaus
- 1 el suiker
- 1 1/2 tl mirin
- 1 1/2 tl sesamolie
- 1/2 tl peper
- Voor de rijst
- 280 gram sushi rijst
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl mosterd poeder
- Voor de kip
- 4 kippendijen
- 2 el boter
- 1 el olie
- 240 ml kippen bouillon
- 3 fijngesneden lente ui
Cooking Directions
- Kook de rijst volgens verpakking. Roer vervolgens de komijn, knoflookpoeder en mosterd er voorzichtig doorheen en laat de rijst afkoelen.
- Voor de saus, snij de ui en knoflook heel fijn en meng dit samen met de rest van de saus ingredienten in een kom en zet apart.
- Verwarm de oven voor op 190 C. en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
- Strooi wat zout op de kippendijen en smelt de boter in een ruime pan. Voeg de kip toe en bak de kip tot deze goud bruin is (ongeveer 8-10 minuten). Leg de kippendijen vervolgens op de bakplaat en bak de kip in 15 min verder af in de oven.
- Schenk het resterende vet uit de pan en doe de saus in de pan en breng lichtjes aan de kook en kook voor ongeveer 3 min op laag vuur. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe 1/2 van de lente ui bij de saus en laat nog 3-5 minuten sudderen.
- Verwarm een anti-aanbak pan en druk van de rijst kleine pannenkoeken. Bak de pannenkoeken aan beide kanten zodat ze mooi krokant worden.
- Serveer de rijstpannenkoeken met kip en schenk de saus erover en garneer met de rest van de lente ui.