kruidige barbecue burger

Dit is een heerlijk burgertje voor op de barbecue. Heerlijk van smaak met veel kruiden. Je kunt zelf ook verschillende versies maken door te variëren met kruiden. Ga dus lekker aan de slag.
kruidige barbecue burger
Prep Time: 1 hour, 15 minutes
Cook Time: 8 minutes
Yield: 8
Ingredients
- 500 gram rundergehakt
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl venkelzaad
- 2 tl zout
- 1/2 bosje verse peterselie
- 1 takje verse rozemarijn
- 1/2 ui
- 1/2 tl peper
Cooking Directions
- Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan voor 2 min en stamp fijn in een vijzel.
- Snipper de halve ui in kleine blokjes.
- Strooi het venkelzaad samen met de fijngesneden peterselie en ui, paprikapoeder en zout en peper over het rundergehakt. Verdeel vervolgens de blaadjes van het rozemarijn takje erover.
- Dek het gehakt af en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast. Het vlees bindt zich door het zout en blijft daardoor stevig tijdens het grillen.
- Haal het vlees uit de koelkast en haal de blaadjes rozemarijn er tussenuit. Draai vervolgens 8 bolletjes van het gehakt en druk het plat tot een mooie hamburger.
- Gril de hamburgers op de barbecue in 5-8 gaar aan beide kanten.