Kruidige kipspiesjes voor de BBQ
Een smaak explosie, dat zijn deze lekkere spiesen. Zorg dat je de kip ruim van te voren maakt zodat het goed in het vlees kan trekken. Hoe langer je marineert hoe malser de spiesen worden. Maak ze klaar in een grill pan of natuurlijk op de barbecue.
kruidige kipspiesjes voor de BBQ
Prep Time: 1 hour, 15 minutes
Cook Time: 8 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 800 gram kip
- 100 ml olijfolie
- 2 el komijn
- 2 el korianderzaad
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl kurkuma
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 bosje peterselie
- 2 tenen knoflook
- sap van 1 citroen
- zout & peper
Cooking Directions
- Snij de kip in kleine dobbelstenen van ongeveer 1,5 cm.
- rooster de komijn en korianderzaad in een droge koekenpan voor ongeveer 1 min. Kneus vervolgens de kruiden in een vijzel.
- Doe de gekneusde kruiden samen met de kurkuma, cayennepeper, paprikapoeder, gedroogde oregano, fijngehakte peterselie en fijngesneden knoflook in een kom. Doe hier het sap van de citroen bij en de olijfolie en meng goed.
- Doe de kipblokjes in de marinade en laat dit minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Hoe lager je laat marineren hoe malser het vlees.
- Rijg de kipblokjes aan in water geweekte satestokjes en rooster ze in 5-8 min gaar op de BBQ of in de pan.