Lams kebabs met rode ui en honing
Lekkere Kabas van de barbecue zijn een genot. De lekkere kruiden geven deze kebabs een authentieke smaak. Serveer met heerlijk pitabrood en frisse munt yoghurt dressing. Een favoriet bij mijn vrienden.
lams kebabs met rode ui
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 400 gram lamsgehakt
- 1 tl garam marsala
- 1 el vloeibare honing
- 1 rode ui
- zout & peper
Cooking Directions
- Meng de garam marsala door het lamsgehakt en breng verder op smaak met zout en peper. Draai er vervolgens 24 dikke worstjes van.
- Snij de ui in dikke halve ringen. Rijg nu een worstje en een stuk ui om en om op een sate prikker tot dat je 3 stukjes vlees op de prikker hebt zitten. Doe dit tot je 8 stokjes hebt.
- Verwarm een grill pan (of bbq) tot deze heel heet is. Doe vervolgens een klein beetje olie in de pan en leg de prikkers er in. Draai ze regelmatig rond zodat ze mooi egaal bruin worden. Bak de prikkers in 5 a 7 min gaar.
- Doe op het laatst, als het vlees nog in de plan ligt de honing er over.