Lamskofta met pistachenootjes en couscous
Weer een snel geweldig recept van Jamie. Dit is misschien wel het beste uit het 15 minutes kookboek. Ook al blijf ik 15 min wel erg kort vinden. Door dit recept heb ik veel inspiratie opgedaan om te variëren met couscous, maar ook om meer salade dressings te maken met yoghurt. Daarnaast is het gewoon erg gezellig eten met al die bakjes. Lekker aan tafel nog je eigen eten in elkaar zetten, zo kan ik het ook in 15 min.
lamskofte met pistachenootjes en couscous
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 400 gram lamsgehakt
- 1 tl garam masala
- 25 gram gepelde pistachenoodjes
- paar takjes verse tijm
- 1 el vloeibare honing
- 1/2 bosje verse munt
- 1 rode peper
- 150 gram couscous
- 1/2 krop ijsbergsla
- 1/2 rode ui
- 1/2 komkommer
- 5 rijpe kerstomaatjes
- handje vol zwarte olijven
- 4 el magere yoghurt
- 2 citroenen
- 40 gram feta
- 4 pitabroodjes
Cooking Directions
- Meng in een grote kom het gehakt met de garam masala en een flinke snuf zout en peper. Verdeel het vervolgens over 8 porties en draai met vochtige handen kleine dikke vingers van het gehakt.
- Doe het vlees met 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak ze in 10 min rondom goudbruin. Pel de pistachenoodjes en hak ze grof in kleinere stukjes. Schenk het vet zo veel mogelijk uit de pan en doe de pistachenoodjes bij het vlees samen met de tijm en de honing. Draai het vuur laag en zorg dat de honing een beetje begint te karameliseren. Haal vervolgens het vlees uit de pan en laat even rusten.
- Trek de blaadjes van de munt en snij deze met de rode peper fijn. Meng dit in een mooi kom door de couscous en schenk hier 150 ml kokend water op. Dek de kom af met een bord en laat ongeveer 10 min staan. Maak de couscous vervolgens los met een vork.
- Hak de sla in grove stukken en rasp de ui en komkommer fijn. Meng alles in een mooie schaal en doe de kerstomaatjes en olijven erbij. Meng het sap van 1 citroen door de yoghurt en schep door de salade. Verdeel als laatst de feta erover.
- Verwarm de pita broodjes in een broodroster of oven en snij doormidden. Serveer alles op een mooie plak of in schaaltjes.