Lekker pittige sajoer boontjes
Altijd al eens zelf Sajoer Boontjes willen maken? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Zorg er wel voor dat je een trip naar de toko maakt om alle ingredienten te halen. Maar als je eenmaal alles in huis hebt kan je lekker aan de slag.
Indonesische sajoer boontjes
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 25 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 250 gram sperziebonen
- 1 ui
- 2 tenen knloflook
- 2 plakjes gember
- 2 plakjes laos (of 1 tl als je poeder gebruikt)
- 2 el kokosmelk (room)
- 250 ml bouillon
- 1 verse rode peper
- 1/2 el sambal oelek
- 1/2 tl garnalenpasta (trassi)
- 1 el palmsuiker
- 2 blaadjes daun salam
- 1 limoenblaadje (daun poeroet)
- scheutje limoensap
Cooking Directions
- Dop de boontjes en snij ze schuin af in stukjes van 2 of 3 cm.
- Snij de ui en knoflook fijn en bak ze glazig in een ruime koekenpan met een scheutje olie.
- Voeg vervolgens de gember en loas toe aan de ui en bak voor 5 min op een laag vuurtje mee.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij de peper fijn. Voeg het pepertje vervolgens toe samen met de daun salam en het limoenblaadje en bak nog even kort mee.
- Voeg vervolgens de sperziebonen toe samen met de sambal, garnalenpasta (tip: maak de garnalenpasta een beetje los in een kommetje met wat water) en palmsuiker. Doe de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer 15 min zachtjes koken (zonder deksel). Een groot deel van het vocht moet verdampt zijn na de 15 min.
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe om het een romige smaak te geven en een scheutje limoensap. Vis de stukjes gember, laos, daun salam en limoenblaadje eruit en serveer warm.