Mango broccoli salade met chili limoen dressing
Voor de vegetariërs onder ons een geweldig recept. Deze mango broccoli salade is zoet en licht pittig van smaak. Wij proberen altijd 1 á 2 dagen vegetarisch te eten en dit recept is zeker favoriet. Ook lekker als bijgerecht met een stukje vlees natuurlijk.
Mango broccoli salade met chili en limoen dressing
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 5 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 stronken broccoli
- 1 grote rode paprika
- 125 gram geroosterde cashewnoten
- voor de dressing
- 1 el sambal (olek)
- 2 el honing of maple syrup
- 2 el limoensap
- 1 teen knoflook
- 1 tl zout
Cooking Directions
- Snij de roosjes van de broccoli in kleine stukken. Schil de stam en snij deze vervolgens ook in kleine stukken. Maak vervolgens de broccoli fijn in een keukenmachine.
- Schil de mango en snij deze in dobbelstenen.
- Snij vervolgens de paprika eerst in repen en vervolgens in vierkantjes.
- Voor de dressing,meng de sambal,honing en limoensap samen met een fijn geperste knoflook teen en zout. Schenk vervolgens onder constant roeren de olijfolie erbij tot je een mooie egale dressing krijgt.
- Meng de broccoli, mango en paprika in een grote kom. Doe hier de geroosterde cashewnoten bij en schenk de dressing er over. Meng alles goed en serveer in mooie grote kommen.