Misovis met gestoomde rijst en groenten
Dit recept is perfect om door de weeks een snelle gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het is een heerlijk puur recept waarbij je de echte smaak van de groenten proeft en een japans tintje geeft aan je vis.
Misovis met gestoomde rijst en groenten
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 4 stukken witte visfilet (bijv. kabeljauw)
- 2 el witte misopasta
- 2 tl kristalsuiker
- 2 tl citroensap
- 2 tl olijfolie
- 2 bosui (in fijne reepjes)
- 2 tl witte sesamzaadjes
- 200 gram gestoomde rijst (bijv. pandan)
- 4 minipaksoi (of 1 grote paksoi in grove stukken)
- 250 gram groene asperges
Cooking Directions
- Stoom de rijst in een rijstkoker (als je die niet hebt, kook dan de rijst volgens verpakking en laat minimaal 5 min na het afgieten uitstomen in de pan).
- Roer de misopasta met de suiker, citroensap en olijfolie in een kommetje door elkaar.
- Leg de visfilets op een met olie ingevette bakplaat. Bestrijk de visfilets met het misomengsel en zet de bakplaat onder een voorverwarmde grill (op de hoogste stand) voor 5-7 min. tot de vis net gaar is.
- Stoom de minipaksoi en groene asperges is een stoommandje voor 5 min tot ze mooi zacht zijn.
- Dien de rijst en groenten samen met de vis op en bestrooi de vis met de fijne bosui reepjes en sesamzaadjes.