Nachos van zoete aardappel
Een van de meest comfort-food achtige gerechten die er is. Nachos. Maar wat nu als je dit gezond kan maken? Dat zou toch geweldig zijn. Dit recept is voor een gezonde variant van Nachos. Zonder chips en kaas. Hier mag je eindeloos van blijven genieten. Ik weet wat ik vanavond ga eten.
Nachos van zoete aardappel
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 30 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 grote zoete aardappel
- 3 el kokosolie
- 1 el zout
- 1 ui
- 500 gram gehakt
- 1 groene paprika
- 2 tenen knoflook
- 1tl gerookt paprika poeder
- 1/2 tl komijnzaad
- 1 el tomaten puree
- 1 blik tomaten
- 3 grote tomaten
- 1/2 rode ui
- 1/2 komkommer
- 1 limoen
- 1 avocado
- zout & peper
Cooking Directions
- Snij de zoete aardappelen in dunne plakjes ter grote van een chipje en doe ze met 3 el kokosolie in een ovenschaal en bestrooi ze met zout. Bak ze vervolgens in een oven op 200 graden10 min aan de ene zijde en 10 min aan de andere zijde zodat ze helemaal krokant zijn.
- Snij de ui fijn en fruit deze in een koekenpan met wat kokosolie en het komijnzaad. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
- Snij de paprika fijn in kleine blokjes en voeg deze toe bij het gehakt. Pel de knoflook en snij fijn en voeg bij ook bij het gehakt. bak alles ongeveer 5 min goed door.
- Doe de tomatenpuree bij het gehakt samen met het blik tomaten. Draai het vuur laag en laat alles 25 min sudderen tot het een dikke saus is.
- Snij in de tussentijd de zaadlijsten uit de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe vervolgens het zelfde met de komkommer.
- Snij de halve rode ui fijn en doe dit samen met de tomaat en komkommer in een kom.
- Knijp het sap van een 1/2 limoen over de tomaten salsa en breng op smaak met zout en peper
- Schil en ontpit de avocado en prak deze tot een guacamole.
- Om op te dienen. Verdeel de zoete aardappel chips over een schaal en schep het gehakt mengsel erover. Verdeel vervolgens de salsa er over. Serveer direct.