Paddenstoelenpasta met citroenrasp en truffelolie
Een heerlijk recept van Jamie Oliver. Snel simpel en bomvol smaak! Het is even zoeken naar de gedroogde paddenstoelen, maar het is het waard. Ik heb ze gevonden bij de marqt. Maak bij dit heerlijke gerecht een lekkere salade met blauwe kaas en appel.
Pasta met paddenstoelen
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 25 gram gedroogde paddenstoelen
- 2-4 tenen knoflook
- 1/2 tl chilivlokken
- 250 gram kastanjechampignons
- 6 takjes verse tijm
- 320 gram pasta (farfalle)
- 1 tl truffelolie
- 1 citroen
- 1/2 bosje bladpeterselie
- 150 gram hüttenkäse
Cooking Directions
- Doe de gedroogde paddenstoelen in een mok met kokend water zodat ze net onder staan.
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en knijp met een knoflookpers de knoflook uit boven de pan. Voeg vervolgens de chilivlokken toe en de in stukjes gescheurde champignons. Rits de blaadjes van de takjes tijm, doe die samen met de gewelde paddenstoelen inclusief het water in de pan. Hussel goed door elkaar en laat een paar minuten bakken.
- Doe de pasta in een grote pan met kokend water en een flinke snuf zout. Kook de pasta vervolgens de verpakking.
- Giet de pasta af en doe het bij de paddenstoelen. sprenkel de truffelolie erover. Schep de hüttenkäse door de pasta en rasp de schil van de citroen erdoor. Maak het gerecht af met fijn gesneden peterselie.