Pasta met aubergine
Pasta met aubergine of Pasta alla Norma zoals het officieel heet is een simpel vegetarisch pasta gerecht dat komt uit het zuiden van Italie. Het is lekker makkelijk en snel en heerlijk als het buiten wat warmer is. Dus weer een simpel pasta gerecht voor #pastadonderdag
pasta met aubergine
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 320 gram pasta (rigatoni)
- 1 aubergine
- 2 tenen knoflook
- 1 gedroogde rode peper
- 300 ml pasata
- hand vol verse basilicum
- 50 gram geraspte ricotta
Cooking Directions
- Snij de aubergine in blokjes en bak dit in een pan met olijfolie en een flinke snuf zout tot ze mooi goud bruin zijn. Schep de aubergine uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Snij de knoflook fijn en doe het in de pan van de aubergine. Laat de knoflook op laag vuur aanfruiten. Doe de pasata en fijngesneden rode peper erbij en kook voor 5 a 7 min.
- Kook de pasta volgens de verpakking gaar en giet af. Hou 1 kopje kookvocht apart.
- Doe de aubergine bij de tomatensaus samen met het kopje kookvocht. Breng op smaak met vers gemalen peper.
- Doe de pasta bij de saus en schep goed door zodat elk stukje pasta saus op zich heeft.
- Doe de pasta in een mooie serveer schaal en rasp de ricotta erover. Snij de basilicum blaadjes grof in stukjes en verdeel dit over de pasta.