Pasta met zeevruchten en knoflookbrood
Een recept dat mijn vriendin tegenkwam en is blijven plakken. Heerlijk simpel maar vol van smaak en zorg er voor dat je ook het knoflookbrood maakt, want stiekem is dat misschien nog wel het lekkerste. Bij dit gerecht maak ik gebruik van diepvries zeevruchten, zorg ervoor dat je ze even ontdooit voor je ze gebruikt.
Recept voor Pasta met zeevruchten en knoflookbrood
Prep Time: 25 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 1 afbak ciabatta brood
- 1-2 el olijfolie
- 25 gram boter
- 1/2 teen knoflook
- 1 el verse fijngehakte peterselie
- Voor de pasta
- 2 el olijf olie
- 1 shallotje of kleine ui
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 el chili vlokken
- 200 gram cherrytomaten
- 2 el martini
- 200 gram zeevruchten (uit de diepvries)
- 3 el crème fraîche
- 1 el gedroogde dragon
- handje vol verse basilicum
- 1/2 limoen
- 1 kropje romana sla
- 180 gram tagliatelle
Cooking Directions
- Voor het knoflookbrood, snij plakken van het ongebakken ciabatta brood en sneer deze aan beide kanten in met olijfolie. Bak de sneedjes brood in de oven in 5-8 min af tot ze mooi getoast zijn. Meng de boter, peterselie en knoflook en smeer dit op de toast en houd warm.
- Kook de tagliatelle volgens verpakking in 6-8 min gaar.
- Voor de saus, verhit de olijfolie in een pan en voeg hier de knoflook en shallot aan toe en bak dit in 2 min zacht. Voeg vervolgens de chili vlokken, cherrytomaten en martini toe en breng aan de kook voor 4-5 min.
- Voeg vervolgens de ontdooide zeevruchten er aan toe en laat deze nog 2 min meebakken. Giet de pasta af en voeg de pasta bij de saus samen met de crème fraîche. Voeg wat kookvocht toe om er een mooie saus van te maken.
- Maak de saus af door de dragon en basilicum toe te voegen en breng op smaak met zout en peper.
- Om te serveren, verdeel de pasta over 2 mooie pasta borden en doe er wat verse basilicum boven op en een beetje limoensap overheen. Leg de knoflookbroodjes er naast en doe er een paar blaadjes romana sla bij met wat olijfolie.