Ricottabeignets met tomatensaus
Heerlijke vegetarische ricottabeignets van Jamie Oliver. Dit is weer een van die super snelle en makkelijke gerechten. Serveer dit 1 pans gerecht met een lekkere salade en het smullen kan beginnen. Ideaal als je even een dag geen vlees of vis wil eten.
Ricottabeignets in tomatensaus
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 25 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- 2 ansjovisfilets
- 1 gedroogde spaanse peper
- 2 tenen knoflook
- 650 gram passata
- 8 zwarte olijven
- 1/2 bosje verse basilicum
- 1 groot ei
- 400 gram ricotta
- 1/2 tl noodmuskaat
- 1 citroen
- 40 gram parmezaanse kaas
- 1 el bloem
- balsamicoazijn
Cooking Directions
- Doe de stukjes eekhoorntjesbrood in een mok kokend water.
- Breek het ei in een ruime kom en schep de ricotta erdoor. Doe de noodmuskaat erbij, de gerapste citroenschil en de parmezaanse kaas. Meng dit samen met de bloem tot een glad mengsel.
- Doe 1 el olijfolie in een koekenpan en schep met een eetlepel 8 hoopjes van het ricottamengsel in de pan en keer de hoopjes om als ze aan de onderkant mooi goudbruin zijn.
- Doe de ansjovifilet en 1 el olijfolie in de braadpan. Verkruimel de gedroogde Spaanse peper boven de pan en knijp met een knoflookpers de tenen knoflook erboven uit.
- Hak de stukjes eekhoorntjesbrood fijn en doe ze er met hun eigen vocht en de passata bij. voeg naar smaak zout en peper toe.
- Plet de olijven en doe ze er ook bij. Pluk vervolgens de blaadjes basilicum (houd er een paar apart) en hak deze fijn en roer ze door de saus.
- Leg de ricottabeignets in de saus en strooi er de apart gehouden blaadjes basilicum over en sprenkel een beetje balsamicoazijn over de saus.