Rund kofta met turks brood

Af en toe is het heerlijk om streetfood thuis te maken. Lekker snel en simpel en boordevol smaak. Een van die heerlijke gerechten is kofta. Dit is mijn versie van deze streetfood klassieker. Heerlijk met een lekker biertje erbij of tijdens een barbecue.
Runvlees Kebabs met Turks brood
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 400 gram rundergehakt
- 2 tl komijnzaad
- 2 tl korianderzaad
- 2 tl harissa
- 2 tl paprika poeder
- 1 tl chili vlokken
- 1 tl zout
- 1 krop gem sla
- 2 grote tomaten
- 1 rode ui
- 1/2 komkommer
- 2 el yoghurt
- 1 el citroensap
- 1 turks brood
- 4 el knoflooksaus
Cooking Directions
- Roster de komijn- en korianderzaad in een droge pan tot ze beginnen te knetteren. Maal ze vervolgens fijn in een vijzel. Doe de gemalen zaden bij het rundergehakt samen met het zout, chili vlokken, paprika poeder en harissa en meng goed door elkaar.
- Maak met iets vochtige handen kleine balletjes van het gehakt en druk ze iets plat zodat je kleine dikke burgertjes krijgt. Bak de koftes in een grote koekenpan met een klein beetje olie.
- Voor de salade, was de sla en snij deze in grove stukken. snij de tomaten en komkommer in blokjes en de rode ui in halve ringen. Meng alles goed door elkaar. Meng vervolgens de yoghurt met het citroensap en doe dit bij de salade.
- Snij het Turkse brood in 8 grote stukken en doe in elk brood 2 a 3 koftes en een beetje van de salade. Om het af te maken doe er een beetje knoflooksaus bij.